Rabarbern har riktigt börjat ta fart i trädgården och det är på tiden för rabarberpaj är ju så gott.
Här är mitt recept på rabarberpaj. När jag brukar bjuda på den här så tar den alltid slut.
Rabarberpaj 200 grader
Botten:
150 gram smör
3 dl mjöl
1 ½ dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1 stort ägg
1 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
2 dl rabarber i tärningar
Smält smöret. Rör ner mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver ochh blanda ihop till en deg. Tryck ut i en pajform ( 26 cm) Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och häll ner i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minter. Servera ljummen eller kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar