Den här pastasåsen har jag gjort rätt ofta den senaste tiden. Receptet härstammar från gymnasietiden där min rumskompis lärde mig det. Det är ett jättebra recept när kylskåpet är så tomt att det ekar eftersom man behöver främst konserver. Har man inte någon persilja hemma kan man lämna bort det.
1 burk tonfisk i olja
1 burk champinjoner i bitar
1 lök
1 stor morot
1 burk tomatkross
Spadet av champinjonerna
1 tsk timjan
½-1 tsk pepparblandning
0,5 dl finklippt persilja
Hetta upp spadet från tonfiskburken i en stekpanna. Sila champinjonerna och spara spadet. Finhacka löken. Skala och riv moroten. När oljan är het tillsätt svamp, lök och den rivna moroten och fräs tills löken blir genomskinlig. Tillsätt tomtkross, spadet från svamparna och timjan. Låt puttra sakta 10-15 min tills moroten är mjuk. Tillsätt tonfisken, peppar och persiljan. Värm upp till kokpunkten. Servera med pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar