tisdag 10 mars 2009

Fläskfile´

I fredags var det jag som stod för kokandet och det blev ett nytt recept som jag ville pröva. Jag är en sån person som alltid vill pröva nya recept men oftast blir jag besviken eftersom jag fantiserat att det skulle vara mycket godare än det sen är. Men den här maträtten fick nog godkänt.

Fylld fläskfilé med soltorkade tomater och fetaost

1 fläskfilé
1 frp apetina ( jag använde fetaostkuber i örtmarinad)
½ burk soltorkade tomater
salt, peppar.

Skär filén nästan rakt igenom och banka ut den, salta och peppra. Hacka soltorkade tomater, blanda samman med mosad ost, häll i lite av oljanfrån tomaterna, salta och peppra. Bred ut röran över fläskfilén, rulla ihop, fäst ihop med tandpetare. Stek fläskfilén runt om ett par minuter. Tillaga sedan i ugnen 200 grader 20 minuter. Låt den gärna stå 10 min under folie innan du skär upp den.

Jag hade även tagit några bilder under tillagningsskedet men de är i kameran som lämnade hemma så det blir inga bilder denna gång.

M

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som ett gott middagstips, tack!

Anonym sa...

håller med att e ji gott, ha laga nästan samma...